Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Tim Offringa en Sabrina Schröder ontvangers NAE Scholarship

Dit jaar is de NAE Scholarship uitgereikt aan Tim Offringa en Sabrina Schröder.

Gepubliceerd op 18/04/2024

Tim Offringa, ontvanger NAE Scholarship.

ICED 2024, een congres vol met contrasten, en ook met hoop en vertrouwen. – T.M. (Tim) Offringa, promovendus & AIOS bij LUMC Curium, afdeling Kinder- en jeugdpsychiatrie, Leids Universitair Medisch Centrum;

Geen andere plek was meer passend geweest dan New York voor een congres over eetstoornissen; een stad vol grote contrasten. Tussen de hoge gebouwen, waar een appartementje soms 5 miljoen dollar kost, bedelt een dakloze man. Mensen die zelf niks te besteden hebben, verwelkomen je bij de duurste winkels alsof je een koning bent en strompelen daarna in hun dure werkkleding de metrotrap af, op weg naar huis, terwijl ze hun hand nog even in een prullenbak steken voor het statiegeld.

Op het congres, met meer dan duizend deelnemers van over de hele wereld, zijn ook diverse contrasten zichtbaar, hoewel doorgaans in positieve zin. Er zijn verschillende lezingen die het grote belang van inclusiviteit in de zorg voor mensen met verschillende eetstoornissen onderstrepen; er is onder andere aandacht voor gender, afkomst, identiteit, en ook voor bij over- en ondergewicht passende zorgfaciliteiten.

Klik hier om verder te lezen.

 

Sabrina Schröder, ontvanger NAE Scholarship.

International Conference for Eating Disorders – Cultivating Belonging and Building Connections

De drukke straten van New York City waren in Maart 2024 het decor voor de International Conference for Eating Disorders van de Academy for Eating Disorders (AED): dit is een jaarlijkse bijeenkomst van gepassioneerde clinici, onderzoekers en ervaringsdeskundigen van het eetstoornissenveld, met als missie om meer inzichten op te doen en verbindingen te leggen op het gebied van onderzoek en behandeling van eetstoornissen. Gedurende drie dagen vond er een reeks keynotes, plenaire zittingen en interactieve workshops over de meest diverse thema’s plaats, elk met unieke inzichten en veel mogelijkheden om te netwerken. Van 632 abstracts die vooraf ingediend werden.

Na de opening door de voorzitter van de AED, Kelly Bhatnagar (onderzoeker en clinicus), begon het congres met een boeiende keynote toespraak van Emeritus Professor David Clark, een toonaangevend expert in het veld van experimentele psychologie aan de Universiteit van Oxford.

Klik hier om verder te lezen.