Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home AED (Academy for Eating Disorders)
De Academy for Eating Disorders (AED) is de internationale organisatie voor professionals, academische onderzoekers, studenten en ervaringsdeskundigen op het gebied van eetstoornissen. De AED telt 1307 leden uit 44 verschillende landen. De organisatie heeft tot doel om mensen met elkaar te verbinden, samenwerking te bevorderen en de laatste stand van zaken te delen wat betreft onderzoeksuitkomsten en implicaties voor preventie, diagnostiek en behandeling.
Zo is er het jaarlijkse internationale AED congres waarvoor de NAE elk jaar beurzen beschikbaar stelt. Dit congres vindt telkens op een andere locatie plaats, maar in 2020 en 2021 was het een online congres. 2022 zal het congres hybride plaatsvinden. Zie voor meer informatie de website.
Unna Danner is sinds 2018 AED-bestuurslid.

NAE-scholarship

De NAE reikt per jaar 2 beurzen elk ter waarde van € 500 uit aan NAE-leden die het internationale eetstoorniscongres van de AED willen bezoeken.
De ontvangers van deze beurs worden zo in staat gesteld om kennis op te doen van internationaal onderzoek over eetstoornissen, zodat zij dit weer kunnen delen binnen hun (net)werk of opleidingsomgeving.

Aanvraagformulier NAE-scholarship