Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Terugblik NAE Dag 2023

Terugblik NAE Dag 2023

Gepubliceerd op 17/11/2023

 

Op 1 november was het zover, onze NAE-Dag. Co-eur heeft als organisator laten zien waar ze de afgelopen maanden hard aan heeft gewerkt. Met een goede voorbereiding en gezonde spanning begonnen we aan deze dag, met als thema BED bij de slogan: ‘ik maak me klein, want ik ben al zo groot’.

De NAE-dag is afgetrapt met een bijzondere act van Esther Baalman. In deze act liet ze zien hoe je geconfronteerd kunt worden bij het positioneren in de maatschappij, waarbij ze onder andere haar gevoel van vrijheid verliest, dit als metafoor met de worsteling met het eigen lichaam, heel relevant ook in het kader van ons thema van de dag.
Het ochtendprogramma bood inzicht door sterke presentaties van Alexandra Dingemans, Sandra Mulkens en Lotte Lemmens, elk gericht op verschillende subthema’s van eetbuistoornissen. Na een korte ochtendpauze volgde een boeiend interview met ervaringsdeskundige Sophie, voor velen een hoogtepunt van de dag. Van haar is ook de uitspraak “Ik maak mij klein, want ik ben al zo groot”, wat als motto is gekozen voor de NAE-dag. De lunch was een minpunt, want de cateraar had zich in het aantal vergist, maar met een knipoog vanuit Co-eur is het zo goed als mogelijk hersteld, en kon de dag weer verder. Het middagprogramma omvatte een achttal workshops, verzorgd door voornamelijk Co-eur collega’s en een aantal experts van andere lidorganisaties van de NAE. Alle workshops hadden op eigen wijze een relatie met het thema van de dag, de eetbuistoornis / BED.

De NAE-dag bleek een groot succes, met ruim 220 deelnemers (ongeveer 25% van alle leden was er dus!).. We ontvingen talloze positieve reacties, zowel op organisatie, als verbinding, waar we als Co-eur enorm bij mee zijn. Het organiseren van de NAE-dag was een geweldige uitdaging. Als we terugkijken op deze dag, zijn we buitengewoon trots op iedereen die heeft bijgedragen, en hoeveel mensen er dan ook zijn geweest. Onze oprechte dank gaat dan zeker ook uit naar het NAE bestuur voor het vertrouwen en bovenal naar iedereen die aanwezig kon zijn op de NAE-dag. Wij vonden het superfijn om jullie (weer) te zien en hebben genoten van jullie aanwezigheid!