Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws NAE Onderzoekersdag

NAE Onderzoekersdag

Gepubliceerd op 19/10/2023

Vrijdag 13 oktober vond weer een bijeenkomst plaats voor onderzoekers op het gebied van eetstoornissen georganiseerd vanuit de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen.

Inspirerend om zoveel collega’s uit het land te zien en spreken!

Interessante praatjes over samenwerken op het gebied van intolerance of uncertainty (Sternheim Lot en Elske van den Berg), topreferent netwerk eetstoornissen (Renske Kok) en SCED design (Klaske Glashouwer).

Tussendoor vertelde Sabrina Schröder dat er nav de 1e bijeenkomst een groep vers gestarte onderzoekers (zoals promovenda, onderzoeksassistenten, beginnende postdocs) op het gebied van voedings-, eetstoornissen obesitas zich heeft verzameld. Zij wisselen bv artikelen uit, spreken met elkaar over de vragen die het onderzoek met zich mee brengt. Alle vers gestarte onderzoekers zijn hier zeker bij uitgenodigd: s.schroder@altrecht.nl

Tussendoor was uitgebreid de mogelijkheid om bij een lunch andere onderzoekers te treffen met vragen/discussies rondom zaken die onderzoekers graag met elkaar bespreken. Het was dat we uit de ruimte moesten, maar anders waren mensen zeker doorgegaan.

We hopen dat onderzoekers elkaar goed weten te vinden en horen graag wensen voor sprekers voor volgend jaar!

Unna, Alexandra, Hermien.