Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Vacature congrescommissie

Gepubliceerd op 16/02/2023

Image

5 Vacatures Congrescommissie Nederlandse Academie voor Eetstoornissen

Eens in de 2 jaar organiseert de congrescommissie het congres voor de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE). Deze commissie is samengesteld uit 11 leden, allen werkzaam in het eetstoornissenveld, maar vanuit verschillende expertises (disciplines) en/of werkplekken. De congrescommissie bedenkt het thema van het congres, stelt het programma samen, en zoekt plenaire sprekers die bij het thema passen, dit alles in overleg met het NAE bestuur. Daarnaast zet de congrescommissie een oproep voor workshops uit en worden de ingediende voorstellen voor workshops vervolgens door de commissie beoordeeld. Het lidmaatschap aan de congrescommissie is voor een termijn van ongeveer 6 jaar (voor de organisatie van drie congressen).

Als lid van de congrescommissie ben je dus verantwoordelijk voor de inhoud van het congres. De voorbereiding voor het congres begint ruim een jaar voor de congresdatum (meestal ergens in november). In totaal worden er 6 of 7 vergaderingen gehouden met de commissie, iedere 2 of 3 maanden vanaf september het jaar voorafgaand aan het congres. Deze vergaderingen worden meestal aan het begin van de avond gepland. Een deel van deze vergaderingen wordt in Utrecht gehouden, waarbij fysieke aanwezigheid vereist is. Vooral voor het bedenken van het thema en de plenaire sprekers is het belangrijk dat de congrescommissie elkaar echt ziet en spreekt. Het andere deel van de vergaderingen vindt online plaats (Teams/zoom).

Vanwege het aflopen van de termijnen dan wel verandering van baan van diverse commissieleden is de congrescommissie op zoek naar 5 nieuwe commissieleden. Om de balans te behouden in de commissie zoeken we gemotiveerde mensen met in ieder geval de volgende achtergronden: een psycholoog (bv. GZ/KP), een systeemtherapeut, een psychomotorisch therapeut, een ervaringsdeskundige.

Voel jij je aangesproken wil jij meehelpen de volgende congressen tot een succes te maken? Solliciteer dan! Stuur je motivatiebrief incl. CV naar bureau@naeweb.nl vóór 20 maart 2023