Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Vacature: Actieve medewerker media en eetstoornissen

Gepubliceerd op 20/12/2022

Image

In maart 2021 is de ‘Actieagenda pro-ana: positieve steun bij eetproblematiekstoornis‘ i.s.m. VWS opgesteld. Inmiddels zijn de drie actieonderdelen van deze agenda uitgevoerd door verschillende partijen. Zo heeft patiëntenvereniging WEET voor onderdeel I ‘Social Media’ de website ‘pro ana’ opgezet. De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) heeft voor onderdeel III ‘Media(protocol)’ een mediahandreiking opgesteld en de daarvan afgeleide samenvatting mediagedragscode. Voor deze onderdelen I (Social Media) en III (Media(protocol)) zoeken de NAE en patiëntenvereniging WEET gezamenlijk iemand die deze producten pro-actief kan verspreiden, én implementeren up-to-date houden. Hieronder vind je meer informatie over de werkzaamheden:
Voor actieonderdeel III ‘Media(protocol)’ is een mediahandreiking (inclusief samenvatting) opgesteld met als doel de media tips en richtlijnen te geven die leiden tot een meer verantwoorde berichtgeving over eetstoornissen. Daarnaast bevat het protocol achtergrondinformatie over eetstoornissen en verwijzingen naar positieve, gezonde alternatieven. Een beeldbank met correct beeldmateriaal ondersteunt dit protocol en de inhoud hiervan kan door de media worden gebruikt om triggers bij de kwetsbare groep te voorkomen. Voor het mediaprotocol ben je verantwoordelijk voor:

  • Actieve verspreiding van het mediaprotocol onder de juiste doelgroep(en), zoals journalisten. Het hebben van contacten binnen de media is hierbij een pre;
  • Aanvullen van de beeldbank;

Actief volgen van nieuwe en reeds bestaande eetstoornisitems in de media en, indien nodig, media (opnieuw) wijzen op het mediaprotocol; Voor actieonderdeel I ‘Social Media’ is de website www.proana.nl ontwikkeld. Het doel van deze website is om personen die op internet op zoek gaan naar pro-ana te waarschuwen voor de gevolgen hiervan. Op de website staan ervaringsverhalen over pro-ana(coaches), een zelftest en wordt een overzicht gegeven van helpende instanties. Voor de website zoeken wij iemand die verantwoordelijk is voor:

  • Up-to-date houden van het overzicht van hulpinstanties;
  • Beantwoorden van en/of doorsturen van reactieformulieren;
  • Aanvullen/controleren van geschikte content, zoals blogs en ervaringsverhalen.

Je rapporteert aan de NAE/WEET maandelijks over je werkzaamheden (acties en uitkomsten). Eens per kwartaal evalueren we gezamenlijk.

Wie zoeken wij?
We zoeken een proactief, enthousiast, sociaal en communicatief vaardig persoon die affiniteit heeft met het onderwerp eetstoornissen en – bij voorkeur – een netwerk heeft binnen de media. Je bent kritisch en volgt het nieuws op de voet. Je bent tevens goed op de hoogte van alle (digitale) nieuwskanalen en hoe deze functioneren. Bij voorkeur heb je contacten/ingangen in de journalistieke/mediawereld. Je hebt goede ideeën over hoe je het mediaprotocol op de juiste plek en bij de juiste personen kunt brengen en hebt oog voor het juiste beeldmateriaal dat bij berichtgeving over eetstoornissen gebruikt kan worden. Je neemt graag zelf initiatief en bent altijd op zoek naar verhalen/nieuws/beeld. Je kunt je goed uitdrukken in woord en geschrift (Nederlands).

Tijdsduur en beloning:
We zoeken iemand die bij voorkeur 3 jaar lang (2023-2024-2025; gemiddeld 40 weken per jaar) bovenstaande taken zal uitvoeren. We schatten in dat de werkzaamheden in het begin meer tijd zullen kosten (8-12 uur/week) en na enige tijd zullen afnemen (na 6 maanden circa 4-8 uur/week; na 12 maanden circa 2-6 uur/week). We zullen werken met facturatie waarbij we jou een uurprijs van €42 incl. BTW kunnen bieden voor maximaal 650 uur in 3 jaar tijd: in het eerste jaar maximaal 400 uur, in het 2e nl 3e jaar 125 uur/jaar.

Reageer jij?
Ben je enthousiast geworden? Stuur dan voor 15 januari 2023 een motivatiebrief inclusief CV naar: bureau@naeweb.nl

Klik hier voor de download.