Een huisarts speelt een belangrijke rol bij het signaleren van eetstoornissen. Om huisartsen te ondersteunen bij deze taak heeft Stichting Kiem samen met K-EET, PsyQ en individuele experts, de signalenkaart eetstoornissen voor de huisartsenpraktijk vernieuwd.
Het vroegtijdig signaleren van een eetstoornis en snel de juiste hulp inschakelen is cruciaal wanneer we kijken naar de ontwikkeling van en het herstel bij eetstoornissen. Hoe eerder je erbij bent, hoe groter de kans op herstel is. De persoon zelf heeft vaak geen ziektebesef noch inzicht in de ziekte. Ook voor de omgeving is het lastig om een eetstoornis te herkennen.
Des te belangrijker is het dat áls iemand terecht komt bij de huisarts, deze weet wat de eerste signalen van een eetstoornis kunnen zijn. De vernieuwde signalenkaart bevat naast signalen ook informatie over (differentiaal) diagnostiek, doorverwijzen en somatisch onderzoek. De kaart is digitaal beschikbaar via de website van Stichting Kiem.
Over Stichting Kiem
Stichting Kiem zet zich in om de impact van eetstoornissen te minimaliseren. De stichting richt zich middels haar kernprogramma’s op kennisbevordering onder naasten, scholen en professionals. Ook beoogt Stichting Kiem het werkveld te versterken en te verbinden, bewustwording in de samenleving te vergroten en professionals, patiënten en naasten van goede en inhoudelijke informatie te voorzien.
Download de signalenkaart hier