Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Eetstoornissen eerder signaleren en behandelen

Eetstoornissen eerder signaleren en behandelen

Gepubliceerd op 28/07/2022

Het is van belang dat eetstoornissen eerder herkend en sneller behandeld worden. Dat verbetert de kans op herstel. Een landelijk uniforme aanpak kan daarbij helpen. Verder is er meer kennis nodig over eetstoornissen, zowel bij de patiƫnten zelf en hun omgeving als bij professionals in de zorg. De Gezondheidsraad adviseert te investeren in verder onderzoek naar vroege herkenning en behandeling van eetstoornissen. Dat schrijft de raad aan de staatssecretaris van VWS.

De volledige tekst van het persbericht vindt u hier.

Het advies Preventie en vroege behandeling van eetstoornissen is gepubliceerd op de website van de Gezondheidsraad.