Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws Ixta Noa winnaar Appeltje van Oranje 2021

Ixta Noa winnaar van het Appeltje van Oranje 2021

Gepubliceerd op 15/07/2021

Image

Ixta Noa in het koninklijke zonnetje gezet

Ixta Noa (Arnhem), Zelfregiecentra van Vriendendiensten (Deventer) en Expertise Center Education Care Saba zijn de winnaars van de Appeltjes van Oranje 2021. Op Paleis Noordeinde reikte Koningin Máxima in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander de prijzen uit aan de winnaars, die zich inzetten voor psychisch kwetsbare mensen. Het thema was dit jaar Mentale Kracht. De prijzen gingen dan ook naar projecten waar vrijwilligers, vaak zelf ervaringsdeskundigen, klaarstaan voor mensen met psychische problemen. Volgens de Koningin zijn de ervaringen en het inlevingsvermogen van ervaringsdeskundigen goud waard.

Winnaars

Ixta Noa (Arnhem) wint het Grote Appeltje van Oranje vanwege de bijzondere manier waarop zij zich blijven ontwikkelen en vernieuwen. Bij Ixta Noa krijgen mensen met psychische klachten ondersteuning van ervaringsdeskundigen.

“Dit is een grote eer. Onze mensen zetten hun eigen ervaring in om anderen te ondersteunen. Iedereen zorgt ervoor dat iedereen ertoe doet en meedoet en iedereen een bijdrage levert aan het herstel. Deze prijs is niet voor mij maar voor alle mensen die elke dag weer werken vanuit hun eigen kwetsbaarheid om anderen te ondersteunen”, reageerde directeur Gerard de Roos.