Veel gezocht: registreren, contact, over ons

Home Nieuws De Academy for Eating Disorders (AED) door Unna Danner, Altrecht Eetstoornissen Rintveld

De Academy for Eating Disorders (AED)

Gepubliceerd op 03/03/2021

door Unna Danner, Altrecht Eetstoornissen Rintveld

Image

De organisatie heeft tot doel om mensen met elkaar te verbinden, samenwerking te bevorderen en de laatste stand van zaken te delen wat betreft onderzoeksuitkomsten en implicaties voor preventie, diagnostiek en behandeling.

Sinds maart 2019 ben ik onderdeel van het bestuur van de AED en ben ik de contactpersoon voor de commissies die zich bezig houden met beurzen voor het jaarlijkse congres, de AED fellowships en de ethische commissie (dit portfolio heet ook wel Standards of Excellence). In deze rol zie ik hoe de AED zich ontwikkelt en wat het te bieden heeft voor Nederlandse professionals op het gebied van eetstoornissen.
Zo is er het jaarlijkse internationale AED congres waarvoor de NAE elk jaar beurzen beschikbaar stelt. Dit congres vindt telkens op een andere locatie plaats, maar dit voorjaar (10-12 juni) zal het uiteraard een virtueel congres zijn. Zie voor meer informatie de website. Het voordeel van een virtueel congres is dat u op een makkelijke en een relatief goedkope manier in contact kunt komen met collega’s van over de hele wereld en over de laatste inzichten kunt horen middels (poster)presentaties en workshops. Deze zijn een jaar na afloop van het congres nog terug te kijken.
Daarnaast maakt de AED ook documenten beschikbaar die algemene of meer specifieke eetstoornis-relevante informatie bevatten die ook met mensen buiten het veld gedeeld kunnen worden (deze documenten worden in eerste instantie in het Engels aangeboden, maar de AED is altijd geïnteresseerd om vertaling van de documenten te faciliteren en deze ook middels de website aan te bieden). Een deel van de informatie is gratis beschikbaar op de website van de AED. Tevens zijn er webinars terug te kijken over bijvoorbeeld e-health, suïcide en eetstoornissen, en medische zorg. Ook is de AED actief betrokken bij verschillende projecten zoals het project naar de sociale en economische gevolgen van eetstoornissen in de US dat in samenwerking met Deloitte tot stand is gekomen. De schrikbarende getallen die gevonden werden zijn weergegeven in de onderstaande infographic.

Mocht u meer over de AED willen weten of over lidmaatschap: u.danner@altrecht.nl